Dia Del Galgo

4 februari 2024
14.00 uur

Brugge

Praktische info

Dia del Galgo

Manifestatie in Brugge op 4 februari 2024 naar aanleiding van wereld galgo dag

Waarom? 

Op zondag 4 februari 2024 gaat een stille optocht door in het centrum van Brugge om aandacht te vragen voor het leed van de Spaanse windhonden en een einde te vragen aan de jacht met de galgos en andere rassen, dit naar het voorbeeld van vele Spaanse steden en andere steden in Europa. 

Waar? 

We verzamelen vanaf 13u30 op ‘t Zand. Betalende parking is er onder het plein. Na de groepsfoto vertrekken we stipt om 14u00 voor ongeveer een uur aan een langzaam tempo. De optocht eindigt op het vertrekpunt.

Wees erbij! 

Dit is een unieke gebeurtenis, mis het niet. Breng zoveel mogelijk hondjes mee, want hoe meer honden, hoe meer aandacht! Breng ook gerust spandoeken mee met teksten tegen de mishandeling van de galgo en tegen de jacht ermee, maar hou het netjes. 

Parking 

Betalende parking ‘t Zand is er onder het plein. Rond het ‘t Zand kan je hier en daar ook nog parkeren, maar doe het reglementair. 

Algemeen 

Iedereen is voorzien van poepzakjes zodat we naderhand geen klachten krijgen! 

Honden aan de leiband is verplicht. Er zijn korte stukken waar we langs de rijweg moeten lopen, we houden ons aan de verkeersregels en lopen daar op het voetpad, we mogen geenszins het verkeer en het Openbaar vervoer hinderen. Het grootste deel van het parcours is autovrij of autoluw. Tot slot vragen we met aandrang om het parcours te volgen achter de organisatoren. We hebben enkel een vergunning voor dit parcours. De politie zal controleren.

’t Zand – Noordzandstraat – Sint-Amandsstraat – Markt – Breidelstraat – Blinde Ezelstraat – Huidenvettersplein – Rozenhoedkaai – Dijver – Gruuthusestraat – Mariastraat – Stoofstraat – Walplein – Wijngaardstraat – Prof.Sebrechtstraat – Eiland – Westmeers – ’t Zand.